Ten Hag gelooft dat aanwezigheid Van Persie helpt: Ze kunnen veel van hem leren

Ten Hag gelooft dat aanwezigheid Van Persie helpt: "Ze kunnen veel van hem leren"

27-12-2022 14:14

Erik ten Hag is blij dat hij Robin van Persie heeft kunnen verwelkomen bij Manchester United. De Nederlandse manager denkt dat de spelers van The Mancunians veel kunnen leren van de topscorer aller tijden van Oranje.

Van Persie liep een week mee met Ten Hag in het kader van zijn trainerscursus. De voormalig aanvaller is bij Feyenoord al werkzaam als jeugdtrainer en veldtrainer bij het eerste elftal. "Ik denk dat het altijd geweldig is om zulke iconen welkom te heten. Hij heeft het fantastisch gedaan bij United en ik denk dat hij ook een icoon is voor de fans. Onze spelers kunnen veel van hem leren", zegt Ten Hag op de clubsite.

"Hij heeft ervaring, kwaliteit en hij deed wat oefeningen met onze aanvallers, zij vonden het prachtig om met hem te werken", vervolgt de ex-coach van Ajax, die hoopt dat zijn steentje heeft kunnen bijdragen aan de trainerscarrière van Van Persie. "Wij willen hem helpen. Hij bereidt zich voor op een trainerscarrière, dus wij willen hem de kans geven om rond te kijken, ervaring op te doen. Hopelijk helpt het hem in zijn ontwikkeling."

"Hij is heel fanatiek en wil dolgraag als trainer aan de slag. Hij is nu bezig om de juiste stappen te zetten en op een dag zal hij een trainer zijn", besluit Ten Hag.