‘Blessure Debast kan voor verrassende terugkeer Hoedt zorgen bij Anderlecht’

‘Blessure Debast kan voor verrassende terugkeer Hoedt zorgen bij Anderlecht’

27-12-2022 14:03
13

RSC Anderlecht kon maandag voor het eerst onder Brian Riemer de drie punten pakken. In een moeilijke wedstrijd tegen FC Charleroi bleek het eigen doelpunt van Adem Zorgane genoeg voor de winst. Yves Taildeman van DH Sport geeft zijn blik op de wedstrijd. 

Volgens de expert van La Dernière Heure zou de blessure van zeno Debast wel eens voor ophef kunnen zorgen bij Anderlecht. ‘De directie hoopt dat het niet zover komt’, lezen we in de krant. ‘Maar de omstandigheden zouden het tumultueuze verleden van Wesley Hoedt bij Anderlecht kunnen uitwissen en de club ertoe aanzetten hem te vragen in de verdediging te helpen’, klinkt het. Taildeman gelooft dat de blessure van Debast langdurige aard zal zijn. Als dat het geval is dan heeft Riemer versterking nodig in de verdediging.

Bij afwezigheid van Debast heeft Riemer slechts vier verdedigers tot zijn beschikking. Enkel jonkies als Marco Kana en Killian Sardella, die zich nog moeten bewijzen. ‘Dit geldt des te meer omdat de verdedigers van Anderlecht nu eenmaal erg blessuregevoelig lijken te zijn.’ Hannes Delcroix is lange tijd afwezig geweest in de ploeg door blessures. En ook Jan Vertonghen is niet meer jong en heeft al verschillende wedstrijden gemist sinds zijn komst naar RSCA. ‘Anderlecht heeft dringend een linksback nodig en zou moeten nadenken over de aankoop van een centrale verdediger.’

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie