CIES zet Vandervoordt op plaats 1 van meest beloftevolle doelmannen

CIES zet Vandervoordt op plaats 1 van meest beloftevolle doelmannen

27-12-2022 13:16
3

Maarten Vandevoordt van KRC Genk krijgt erkenning van het voetbalobservatorium CIES. De keeper staat bovenaan een mooie lijst aan beloftevolle doelmannen. De keeper bevestigde dit maandag nogmaals met een puike partij tegen KV Kortrijk.  

Football Observatory CIES heeft in zijn maandelijkse rapport een lijst van 200 spelers onder de 21 jaar opgesteld door ze in verschillende categorieën in te delen. Zo werden 20 categorieën vastgesteld, gaande van defensieve middenvelders tot allround middenvelders. In elk van deze categorieën heeft het Football Observatory de top 10 opgesteld van 's werelds grootste talenten.

In de categorie keepers is het zelfs een Belg die bovenaan de lijst staat: Maarten Vandevoordt. De 20-jarige Genkse doelman heeft al een schat aan ervaring, met 76 wedstrijden in de Pro League en negen Europese wedstrijden in de Champions League en Europa League.

Volgens Football Observatory heeft Vandevoordt een geschatte marktwaarde van 18,1 miljoen euro. Dit heeft ook te maken met het feit dat hij al een contract heeft getekend bij Leipzig vanaf juli 2024. Hij staat voor Southampton's Ierse doelman Gavin Bazunu en U Craiova's Roemeen Robert Popa in dit klassement.