Verbruggen verving Van Crombrugge met verve op Mambourg: Vaak in gevecht

Verbruggen verving Van Crombrugge met verve op Mambourg: "Vaak in gevecht"

27-12-2022 11:11
5

Door ziekte bij Hendrik Van Crombrugge mocht Bart Verbruggen plaatsnemen onder de lat bij RSC Anderlecht. De Nederlander vervulde zijn plicht en hield de nul op bezoek bij Sporting Charleroi (0-1), al biedt de eerlijkheid te zeggen dat hij zijn handen niet al te vaak uit de mouwen moest steken. Dat maakte de vreugde er achteraf niet minder om.

"Ik ben blij en opgelucht", reageerde Verbruggen met de glimlach bij Het Belang van Limburg. Verdedigend zat het snor bij Anderlecht, maar de aanvallers kwamen niet bepaald uit de verf. Uiteindelijk scoorde paars-wit toch nog, weliswaar met een gelukje. "Toch lekker dat we die goal nog kunnen maken", verwijst Verbruggen naar het eigen doelpunt van Adem Zorgane.

Hoe schat Verbruggen deze driepunter in? "Ik ben blij met de overwinning. Onze kwaliteit is aan de bal, maar we kwamen vaak in een gevecht terecht en dat is hun kwaliteit. Dat deden ze goed", deelt de doelman een pluim uit aan Felice Mazzu en co. Brian Riemer haalde eerder al aan dat het zware veld niet in het voordeel van zijn manschappen speelde.

Voor het eerst dit seizoen mocht Verbruggen aantreden in de Jupiler Pro League. Voordien was hem enkel de zestiende finales in de Croky Cup gegund. "Ik probeer het te benaderen als elke andere wedstrijd. Voor mij is het een wedstrijd zoals alle andere. Ik doe hetzelfde als op training of bij de Futures", houdt Verbruggen de druk ver van zich weg.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie