Chelsea heeft waslijst aan potentiële aanwinsten: 'Alvarez bovenaan, ook David'

Chelsea heeft waslijst aan potentiële aanwinsten: 'Alvarez bovenaan, ook David'

27-12-2022 10:12

Edson Álvarez mag zich nog altijd in de belangstelling verheugen van Chelsea. Dat meldt CBS Sports. De verdedigende middenvelder van Ajax zag een transfer naar Londen afgelopen zomer nog afketsen.

Volgens sportjournalist Ben Jacobs kreeg Álvarez toen al van eigenaar Todd Boehly te horen dat Chelsea in januari voor hem zou terugkeren. De Premier League-topclub zou zich ondertussen nog steeds met een middenvelder willen versterken. Het laatste woord is wel aan de technische mensen op Stamford Bridge, waar N'Golo Kanté overigens nog enige tijd is uitgeschakeld.

The Blues wilden in augustus - kort voor het verstrijken van de transferdeadline - zo'n veertig tot vijftig miljoen euro betalen voor Álvarez. Tot teleurstelling van de Mexicaanse international liet Ajax hem echter niet meer gaan. De Amsterdammers hadden op dat moment geen tijd meer om een vervanger aan te trekken. Hoe Ajax staat tegenover een winters vertrek van de balveroveraar, is niet duidelijk.

Álvarez is niet het enige doelwit van Chelsea. Centrale verdediger Benoit Badiashile (AS Monaco) en spits David Datro Fofana (Molde FK) tekenen naar verwachting spoedig bij de club. Ook is er interesse voor Josko Gvardiol, Alexis Mac Allister en Jonathan David (ex-Gent), schrijft Jacobs. De komst van die eerste twee lijkt een lastig verhaal te worden, terwijl David vooral in de zomer als optie geldt.