Klopp snapt de kritiek op Núñez niet: Hij speelde exceptioneel

Klopp snapt de kritiek op Núñez niet: "Hij speelde exceptioneel"

27-12-2022 09:29
2

Jürgen Klopp neemt het op voor Darwin Núñez. De Uruguayaanse spits liet in het Premier League-duel met Aston Villa opnieuw enkele goede kansen onbenut, maar de Liverpool-manager prijst vooral zijn onzelfzuchtigheid.

"Het maken van doelpunten is in het begin niet zo belangrijk", begint Klopp, geciteerd door The Guardian. "Ik loop al iets langer mee in dit vak, dus dat weet ik. Als je terugkijkt, kun je je niet voorstellen hoeveel grote kansen andere spitsen in het begin misten. Wij zijn volledig kalm."

Tegenover de missers van Núñez stond bovendien zijn aandeel in de treffer van Stefan Bajcetic, die de eindstand op 1-3 bepaalde. De voormalig spits van Benfica hield de bal knap binnen en legde terug, waarna de achttienjarige Spanjaard het afmaakte. "Wat ik geweldig vind en wat zo speciaal is aan het derde doelpunt, is dat bijna iedereen geprobeerd zou hebben om die bal binnen te rammen", aldus Klopp.

De Duitser vindt dan ook dat Núñez meer waardering verdient. "Zijn arbeidsethos, de diepte die hij voor ons creëert. Hij is niet te stoppen op dit moment. Er is geen verdediger die hem op snelheid kan bijhouden. Ik ken alle verhalen, dat is prima. Maar hij speelde exceptioneel maandag en wij wonnen met 3-1. Dat telt."

Voor Liverpool was het de derde Premier league-zege op rij. De achterstand op nummer vier Tottenham Hotspur, in de jacht op een felbegeerd Champions League-ticket, bedraagt vijf punten. The Reds speelden bovendien een wedstrijd minder.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie