Brys pakt puntje tegen Club Brugge: Brandweer en politie bellen

Brys pakt puntje tegen Club Brugge: "Brandweer en politie bellen"

27-12-2022 08:29 Laatste update: 08:31

OH Leuven pakte maandag in extremis nog een punt op Club Brugge (1-1). Coach Marc Brys was na de match dan ook tevreden, zeker na de lastige eerste helft.

"We hadden verwacht dat Club enorm impulsief op jacht zou gaan naar een vroege voorsprong na hun commotievolle week", reageert Brys bij Het Nieuwsblad. "En dat bleek ook. We hebben een twaalftal minuten heel erg afgezien. We moesten brandweer en politie spelen. Daarna ging het even beter, maar de Brugse druk werd weer groter en we hadden het moeilijk. We waren te onrustig en trapten de bal te snel weg."

Na de 1-0 moest OHL haar wedstrijdplan aanpassen. "Als je achter komt tegen Brugge, weet je dat het moeilijk wordt. We probeerden er iets van te maken, maar het was niet evident. Geloof, strijd en samenhang hebben ervoor gezorgd dat de twee invallers ons een punt bezorgen. Op deze manier een punt rapen op Club, dat is goud. Zo voelen wij dat aan."

OHL sluit het kalenderjaar af op een achtste plaats in de Jupiler Pro League. Op 8 januari wacht een thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk.