Riemer door het dolle heen met eerste zege bij Anderlecht: Opgelucht voor ploeg

Riemer door het dolle heen met eerste zege bij Anderlecht: "Opgelucht voor ploeg"

26-12-2022 23:38
6

Brian Riemer duikt 2023 in met alvast één overwinning onder de riem als trainer van RSC Anderlecht. Uitgerekend tegen het Sporting Charleroi van zijn voorganger, Felice Mazzu, mocht hij juichen dankzij een late 0-1. 

Riemer straalde na afloop alsof hij net de Champions-League-trofee in de lucht had mogen steken. "Jammer genoeg is dat niet het geval, maar we wonnen wel een voor ons belangrijke wedstrijd", knipoogde de Deen bij Eleven Sports. "Ik ben opgelucht voor de ploeg, na twee-drie weken sinds mijn komst waarin we hard gewerkt hebben."

"Het was ook mijn eerste competitiematch", merkt Riemer op, nadat hij woensdag al mocht proeven van het officiële werk in de Croky Cup. "Om die af te sluiten met drie punten, dat was erg belangrijk voor ons. Wij bekijken het wedstrijd per wedstrijd. We weten dat Charleroi een erg lastige tegenstander is, met een strakke organisatie en vijf verdedigers. Het is zo moeilijk om daar doorheen te breken. Daar heb je kwaliteit voor nodig."

Op tweede kerstdag lukte het Anderlecht niet om aan die standaarden te voldoen, al zag Riemer daar een verzachtende omstandigheid voor. "In deze tijd van het jaar weten we dat het niet altijd zo eenvoudig is om die kwaliteit te brengen, omdat de velden zo zwaar liggen. Dat maakt het moeilijker om de bal snel te laten rondgaan."

Teamwork makes the dream work
Opvallend: bij de beslissende own-goal van Adem Zorgane speelden verschillende invallers een cruciale rol in de opbouw. Dat stemt een coach uiteraard tevreden. "We wisten dat we geduldig zouden moeten zijn", legt Riemer uit. "Ik zeg het altijd tegen hen: we hebben starters, wisselspelers en supporters, en elk van hen speelt wekelijks een rol in onze prestaties. Het doet deugd om hen vandaag te zien inkomen en allemaal een verschil te zien maken."