Bij vlagen weergaloos Arsenal maakt geen fout op Boxing Day

26-12-2022 23:26

Arsenal heeft maandagavond de drie punten gepakt tegen West Ham United. Arsenal kwam nog op een achterstand, maar domineerde de wedstrijd van minuut één tot minuut 90. In de tweede helft werd er bij vlagen wereldvoetbal gespeeld. Daar had het Albert Sambi Lokonga niet voor nodig; onze landgenoot bleef de hele match aan de bank gekluisterd.

Arsenal domineerde en zag een goal van Bukayo Saka terecht worden afgekeurd. Het leek een kwestie voor tijd te zijn voordat Arsenal alsnog op voorsprong kwam. Het doelpunt viel echter aan de andere kant. Toen Jarrod Bowen uit evenwicht werd gebracht door William Saliba wees de scheidsrechter direct naar de stip. Saïd Benrahma wist de penalty te benutten en zette The Hammers op 0-1.

Arsenal ging direct op jacht naar de 1-1 en wilde die voor rust nog maken. Die kwam er echter niet, ondanks het - bij vlagen - goede spel met als uitblinker Martin Ødegaard. Er was dus werk aan de winkel voor de ploeg van Mikel Arteta in de tweede helft. In de tweede helft kwam de gelijkmaker al snel. Een schot van Ødegaard kwam voor de voeten van Saka, die wist af te werken. Er stonden nog 40 minuten op de klok om een overwinning over de streep te trekken. Nog geen vijf minuten later draaide de koploper het helemaal om door ook de 2-1 te maken. Gabriel Martinelli schoot slim in de korte hoek en verschalkte Łukasz Fabiański met die fraaie inzet.

De kers op de taart kwam van Eddie Nketiah. Hij maakte de 3-1 na een werkelijk sensationele aanval over veel schijven en bracht de Arsenal-fans daarmee in extase. De missie om terug te komen was daarmee succesvol volbracht. In de tweede helft was Arsenal heer en meester. De ploeg van Arteta speelde de wedstrijd rustig uit.