Storck vat reddingsmissie aan met driepunter tegen Genk: De druk is heel groot

Storck vat reddingsmissie aan met driepunter tegen Genk: "De druk is heel groot"

26-12-2022 22:18
7

Bernd Storck lijkt voorlopig de wonderdokter die KV Kortrijk nodig had. De 1-3-bekerzege op Oud-Heverlee Leuven bleek de voorbode op een stunt tegen KRC Genk: 1-0. Door die onverwachte driepunter doen De Kerels ook een uitstekende zaak in de degradatiestrijd. Vanzelfsprekend reageerde Storck opgetogen.

Ondanks het ongetwijfeld euforische gevoel na afloop van de partij trachtte de Duitser het duel zo nuchter mogelijk te analyseren. "We hebben een fantastische wedstrijd gespeeld, maar hadden ook wat geluk", tekende Sporza op. Als je onderin staat, maakt het eigenlijk niet uit tegen wie je wint, dan doet zo'n zege altijd deugd. "De druk is heel groot om ons te redden, we zijn op de goede weg", bevestigt Storck. "Ik hoop dat we deze lijn nu kunnen doortrekken naar de volgende wedstrijden."

Kortrijk vatte de speeldag aan als voorlaatste, maar kan dankzij haar zege tegen Genk weer wat meer naar boven kijken. Aangezien rode lantaarn RFC Seraing vrijdagavond al verloren had, bedraagt de kloof tussen beide ploegen nu vier punten. Ook SV Zulte Waregem staat nog onder KVK, al komen de buren dinsdag nog in actie. KV Oostende, de eerste ploeg in veilige wateren, telt nu nog slechts twee putnjes meer dan de Kortrijkzanen.

De aanpak van het KVK-bestuur met de aanstelling van Storck lijkt voorlopig te werken. Meteen na de faliekante heenronde volgde de trainer voorganger Adnan Custovic op, waardoor hij tijdens het WK een maand de tijd kreeg om zijn automatismen in het elftal te slijpen. "Ik heb heel veel veranderd en heb met elke speler gesproken. Iedereen is van nul begonnen en dat kwam eruit tegen Leuven en Genk. Nu moeten we hard blijven werken", vat Storck zijn inbreng samen.