Liverpool scoort drie keer en bezorgt Emery eerste nederlaag bij Villa

Liverpool scoort drie keer en bezorgt Emery eerste nederlaag bij Villa

26-12-2022 20:33

Liverpool heeft op tweede kerstdag een belangrijke zege op Aston Villa geboekt in de Premier League. Door goals van Mohamed Salah en Virgil van Dijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor The Reds, maar na rust richtte de thuisploeg zich op. Het werd uiteindelijk 1-3.

Liverpool kende een droomstart op Villa Park. In de vijfde minuut gaf Trent Alexander-Arnold een schitterende pass op Andy Robertson, die de bal in één keer doorspeelde naar Salah: 0-1. Aston Villa probeerde zich te herstellen, maar zag Darwin Núñez in kansrijke positie overkoppen. De Uruguayaan was vaker dreigend, maar had het vizier - net als tegen Manchester City in de League Cup - niet op scherp staan.

Liverpool voerde evenwel de boventoon en Van Dijk was in tegenstelling tot zijn teamgenoot wel bij de les. In zijn eerste optreden na het WK schoot de Nederlandse verdediger raak, nadat hij de bal na een hoekschop voor de voeten kreeg.

The Reds leken de buit al bijna binnen te hebben, maar in de tweede helft knokte Aston Villa zich terug. Ollie Watkins zag een treffer echter afgekeurd vanwege buitenspel. Aan de andere kant ging Salah ervandoor in de counter, maar de Egyptenaar kwam niet verder dan een rollertje. The Villans tapten ondertussen duidelijk uit een ander vaatje en kregen na 58 minuten loon naar werken. Watkins mocht nu wel juichen: hij kopte knap raak.

Liverpool verkeerde in het nauw, maar Aston Villa verzuimde door te drukken. Op het moment dat de druk van de thuisploeg weer iets toenam, zag Jürgen Klopp een wissel uitstekend uitpakken. Nadat Núñez voorlangs had geschoten, tekende de achttienjarige Spanjaard Stefan Bajcetic niet veel later alsnog voor de 1-3. Bij die goal speelde Núñez overigens wel een belangrijke rol door de bal knap binnen te houden.

Door de zege klimt Liverpool, dat afgelopen weekend nog verloor van Manchester City in de League Cup, naar de zesde plek in de Premier League. The Reds hebben één puntje minder dan nummer vijf Manchester United, dat dinsdag nog wel in actie komt tegen Nottingham Forest. Unai Emery leed zijn eerste nederlaag met Aston Villa, dat twaalfde staat.