Kane doelwit van spreekkoren na WK-misser: 'Waren bang voor hem'

Kane doelwit van spreekkoren na WK-misser: 'Waren bang voor hem'

26-12-2022 21:45
3

Harry Kane was maandag het mikpunt van spreekkoren tijdens het Premier League-duel van Tottenham Hotspur bij Brentford. Fans van de thuisploeg verweten de Engelse spits dat hij zijn land in de steek liet op het WK in Qatar.

"You've let your country down", kreeg Kane te horen. Het was een verwijzing naar het duel van Engeland met Frankrijk in de kwartfinale van het WK. De aanvoerder verzilverde een strafschop in dat duel, maar miste er in de slotfase ook één bij een 1-2 stand. Daardoor werden The Three Lions uitgeschakeld.

Spurs-manager Antonio Conte neemt het op voor kane. "De fans probeerden hem aan het wankelen te brengen. Ik denk dat ze het alleen hebben gedaan omdat hij voor Tottenham speelde. Het had volgens mij niks te maken met wat er bij Engeland is gebeurd. Ze waren bang voor hem."

De Italiaan ziet dat zijn topspits goed omgaat met de enorme teleurstelling. "Ik heb geen enkel twijfels over zijn kwaliteiten én zijn mentaliteit. Hij zat in een aparte situatie. Hij speelde een erg goed WK, maar hij miste de beslissende penalty. Maar we weten allemaal heel goed dat positieve en negatieve momenten bij het voetbal horen."

"Een topspeler zit mentaal goed in elkaar en kan een teleurstelling een plek geven. Ik denk dat Harry dat heeft gedaan. Alleen om die reden verdient hij applaus van onze fans én van de supporters van de tegenstander", besluit Conte.

Kane diende de supporters van Brentford meteen van repliek. Hij tekende voor de aansluitingstreffer, waarna Pierre-Emile Höjbjerg gelijk maakte. Tottenham wist puntenverlies echter niet meer af te wenden: 2-2.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie