Knotsgek begin van Boxing Day: Tottenham en Brentford delen de punten

26-12-2022 15:31
1

Tottenham Hotspur heeft duur puntenverlies geleden op Boxing Day. De ploeg van Antonio Conte vocht zich knap terug van een 2-0 achterstand, maar kwam uiteindelijk niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Daarmee is Tottenham de aansluiting op ploegen als Arsenal en Manchester City kwijtgeraakt.

Brentford kwam direct goed uit de startblokken en liet de bal goed rondgaan. Er werden mogelijkheden gecreëerd en in de 15de minuut was het Vitaly Janlet die de score geheel verdiend opende. Tottenham werd daarna iets beter, maar kon niet gelijkmaken wegens goed keeperswerk van David Raya, die inzetten van Harry Kane en Son Heung-min wist te keren. Vlak voor rust dachten The Bees op 2-0 te komen, maar de vlag ging omhoog. Het stond 1-0 toen beide teams de kleedkamer opzochten.

Vroeg in de tweede helft verdubbelde Ivan Toney de score voor Brentford. Uit een corner kon hij binnentikken. Het doelpunt schudde Tottenham wakker en dat resulteerde in kansen. Harry Kane maakte de aansluitingstreffer met een prachtige kopbal. Vijf minuten later scoorde Pierre-Emile Højbjerg en was de achterstand helemaal weggepoetst. Het werd alsnog billenknijpen voor de ploeg van Thomas Frank.

Nog een kwartier had Tottenham om de overwinning te pakken. De verdediging van Brentford zakte helemaal in. Vlak voor tijd zat Raya zat helemaal mis, maar raakte Kane de lat en zorgde hij niet voor de bevrijdende 2-3 om de comeback compleet te maken. Uiteindelijk wist Brentford het punt over de streep te trekken. Tottenham wist namelijk niet meer te scoren. 2-2 is daarmee het eindresultaat.