Eerste basisplaats meteen bekroond als 'Man van de Match': Standard omarmt Noubi

Eerste basisplaats meteen bekroond als 'Man van de Match': Standard omarmt Noubi

26-12-2022 12:47
1

Standard Luik draait een keurig seizoen, ondanks (alweer) enkele woelige dossiers. Zo zijn Selim Amallah en Nicolas Raskin naar de B-kern verwezen vanwege contractperikelen. Die hiaten maken echter ruimte voor nieuw, aanstormend talent, zoals Lucas Noubi. Die liet zich meteen van zijn beste kant bewonderen tegen KAA Gent.

Door de afwezigheid van Noë Dussenne bleek de puzzel nog wat moeilijker te leggen voor Ronny Deila, want ook achterin moest hij nu aan het sleutelen. Voor de verplaatsing naar de Ghelamco Arena dropte de trainer de zeventienjarige Noubi in de basis. De Luikenaar had eerder wel al vijf keer mogen invallen, maar mocht het eerste fluitsignaal voor het eerst vanop het veld aanhoren.

Noubi vervulde zijn rol alvast met verve. Hoewel Gent het overwicht had, slaagde Standard er toch in om de nul te houden, mede dankzij de jongeling. Na het 0-0-gelijkspel werd Noubi door de fans uitgeroepen tot 'Man van de Match'. Bij SL16, de belofteploeg van Standard in de Challenger Pro League, liet hij dit seizoen al zien uit het goede hout gesneden te zijn.