OFFICIEEL: Lokeren-Temse waagt gokje met Kompany, die voorbije twee jaar stil lag

OFFICIEEL: Lokeren-Temse waagt gokje met Kompany, die voorbije twee jaar stil lag

26-12-2022 12:36 Laatste update: 12:39
1

KSC Lokeren-Temse heeft een opmerkelijke naam toegevoegd aan haar spelerskern. François Kompany zal de fusieclub vanaf januari komen versterken. De broer van Vincent zat nochtans een tweetal jaar zonder club.

Via haar officiële kanalen heeft Lokeren-Temse de komst van Kompany aangekondigd. Daarmee nemen de Waaslanders een berekend gokje. Kompany heeft weliswaar behoorlijk wat ervaring op het tweede niveau, maar zijn laatste wedstrijd daar dateert wel al van de lente van 2019. Toen was hij een vaste waarde in de achterhoede van Roeselare.

Door de corona-uitbraak geraakte de loopbaan van Kompany nadien in het slop. In maart 2020 ondertekende de verdediger wel een overeenkomst bij Sint-Niklaas, maar daar kreeg hij nauwelijks de kans om potten te breken. De linkspoot sloot zich nadien aan bij Free Pro Players, een initiatief waar profvoetballers zonder club tijdelijk hun conditie kunnen onderhouden.

Nu heeft Kompany dus een nieuwe uitdaging gevonden. Met Lokeren-Temse zal hij gaan strijden om promotie naar Eerste Nationale. Momenteel staat de herrezen traditieclub derde in de stand, op twee punten van koploper Eendracht Aalst. Op zondag acht januari hervat de competitie voor Lokeren-Temse met een uitmatch in ... Aalst.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie