Kompany wil nog niet op de zaken vooruitlopen: We stellen onze klok opnieuw in

Kompany wil nog niet op de zaken vooruitlopen: "We stellen onze klok opnieuw in"

26-12-2022 12:10

Symbolischer kan niet: op Boxing Day opent de Championship haar terugronde. Voor het Burnley FC van Vincent Kompany is er nog een dagje extra respijt, aangezien de koploper pas dinsdagavond in actie komt. Maandag moest de trainer zich wel naar de persconferentie begeven. Daar trachtte Kompany de voetjes op de grond te houden.

Burnley kan halverwege een uitstekende balans voorleggen. Het staat aan de leiding in de Championship, met drie punten voorsprong op Sheffield United en nu al acht stuks op nummer drie Blackburn Rovers. Aangezien de top-twee rechtstreeks promoveert naar de Premier League, voelt die kloof fijn aan. "Een halftijds rapport betekent dat het eerste deel van het seizoen nu in het verleden ligt", reageert Kompany met een kwinkslag. "We stellen onze klok opnieuw in. We moeten opnieuw aan de slag. Ik kijk er wel extreem hard naar uit om met deze jongens verder te werken en progressie te boeken."

Naar goede gewoonte is de kerstperiode volgestouwd met wedstrijden over het Kanaal. "Het is lastig, maar niets kan lastiger zijn dan wat ze ons enkele maanden geleden hebben aangedaan. Dit valt eigenlijk nog mee", verwijst Kompany naar de weken voor het WK in Qatar. Toen werd de Championship aan een razend tempo afgewerkt, omdat er ook daar tijdens het WK een pauze werd ingelast, in tegenstelling tot vele andere lagere klassen in andere landen.

"De spelers zijn het gewoon", maakt Kompany zich geen zorgen. Verder kan rotatie uiteraard soelaas bieden. "We zullen de breedte van onze ploeg moeten gebruiken, al heb ik nu ook niet zoveel moeten roteren, aangezien het aantal dagen tussen de twee wedstrijden voldoende was." Dat verandert de komende week, wanneer Burnley op dinsdag, vrijdag en maandag aantreedt, tussen de feesten door. "Daarna zullen we het wel even moeten aankijken, want we spelen tegen Birmingham, Stoke en Swansea in, wat is het, 48 uur of zo?", lacht hij.

Welkom terug, Anass
Tot slot had Kompany nog een woordje over voor Anass Zaroury, de Belgische Marokkaan die last minute werd opgeroepen voor het WK. De dribbelaar is pas onlangs terug in Burnley geland, nadat hij in de nasleep van het WK-sprookje van De Leeuwen van de Atlas nog even naar Marokko mocht afreizen. "Hij kreeg het voorrecht om door miljoenen mensen toegejuicht te worden, dat wilden we hem niet ontnemen. Nu is hij teruggekeerd naar het normale leven", licht Kompany toe.