Boxing Day 2022: deze wedstrijden staan op jou te wachten, met heleboel Duivels

Boxing Day 2022: deze wedstrijden staan op jou te wachten, met heleboel Duivels

26-12-2022 11:40

Voor wie op tweede kerstdag nog wat tijd over heeft tussen het Belgische voetbal door: over het Kanaal is het Boxing Day. De Premier League wordt na een onderbreking van precies 43 dagen hervat en er staan een aantal leuke wedstrijden op ons te wachten.

Brentford - Tottenham is een wedstrijd tussen de nummer tien en nummer vier, maar ook een derby. Voor de ploeg van Antonio Conte staat een virtuele tweede plek op het spel, al komt Manchester City later nog in actie. Arsenal verstevigt bij winst op West Ham United de voorsprong flink: die is nu vijf punten op Manchester City, waar Kevin De Bruyne nog een dagje respijt krijgt. Het Everton van Amadou Onana krijgt een kans om uit de onderste regionen weg te komen, maar daarvoor moet het wel winnen bij hekkensluiter Wolverhampton Wanderers. 

Onderin zijn de Belgische ogen vooral gericht op Leicester City. Liefst vier Rode Duivels maken kans op speelminuten tegen Newcastle United. Het is vooral de vraag hoe Timothy Castagne, Wout Faes en Youri Tielemans hun reis naar Qatar verteerd hebben. Datzelfde geldt voor Leandro Trossard, die met revelatie Brighton op bezoek trekt bij Southampton FC.

Het programma in Engeland
13.30 Brentford - Tottenham Hotspur

16.00 Crystal Palace - Fulham
16.00 Everton - Wolverhampton
16.00
 Leicester City - Newcastle United
16.00 Southampton - Brighton & Hove Albion

18.30 Aston Villa - Liverpool

21.00
Arsenal - West Ham United