De Bruyne gelooft dat Haaland alle records zal breken: Zelfs tot 800 doelpunten

De Bruyne gelooft dat Haaland alle records zal breken: "Zelfs tot 800 doelpunten"

26-12-2022 11:24
0

De assistenmachine van Kevin De Bruyne draait dit seizoen weer op volle toeren. Dat valt in grote mate te danken aan die geweldige zomertransfer van Manchester City: Erling Braut Haaland. De Noorse sensatie vult de torenhoge verwachtingen ruimschoots in en scoort aan de lopende band. Dat is geen toeval, beseft De Bruyne. 

De Rode Duivel is onder de indruk van Haaland, die vooral op mentaal vlak boven de rest uitsteekt. "Hij is zo in de ban van scoren", spreekt De Bruyne zijn bewondering uit in gesprek met The Guardian. "Hij zit nu al aan ongeveer 200 doelpunten, dus waarschijnlijk zal hij op 600, 700 of zelfs 800 uitkomen, als hij fit blijft en doet wat hij moet doen."

Een krasse voorspelling van De Bruyne, want met 800 doelpunten zou Haaland op dezelfde hoogte van grootheden Lionel Messi en Cristiano Ronaldo komen. "Erling is dan ook een topaanvaller", luidt zijn oordeel. Niettemin blijft de Noor de voetjes op de grond houden. "Voor mij verschilt Erling niet van een heleboel andere mensen", vindt De Bruyne. "Hij is een normale voetballer zoals iedereen en hij neemt zichzelf niet zo serieus."

Nochtans komt Haaland vaak monsterlijk over op het terrein en zijn zijn interviews ook niet meteen alledaags. "Als je over professionele voetballers of atleten spreekt, heeft iedereen wel een scherp kantje. Volgens mij geraak je niet tot op het professionele niveau als je niet dat extraatje hebt om de beste versie van jezelf te zijn. Hij (Haaland, nvdr.) is nog altijd een jongetje dat geniet van het leven, maar voetbal erg serieus neemt. Hij is gewoon dol op goals maken, dat is het meest bijzondere aan hem, denk ik", besluit De Bruyne.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie