OFFICIEEL: Carrasco ziet Atlético-ploegmaat Cunha naar Wolves vertrekken

OFFICIEEL: Carrasco ziet Atlético-ploegmaat Cunha naar Wolves vertrekken

25-12-2022 18:57

Het hing al een tijdje in de lucht, maar Matheus Cunha is nu officieel speler van Wolverhampton Wanderers. De spits sluit op huurbasis in het nieuwe jaar aan bij de hekkensluiter van de Premier League

Cunha komt over van Atlético Madrid. In eerste instantie zal hij tot het eind van dit seizoen op huurbasis komen, maar daarna geldt een verplichte optie tot koop van naar verluidt 39 miljoen euro. Bij Atlético Madrid was Cunha voornamelijk bankzitter en ook zijn land Brazilië nam hem niet op in de selectie voor het afgelopen WK. Hij kwam dit seizoen in elf duels in LaLiga binnen de lijnen en daarin wist hij geen enkel doelpunt te maken. Cunha kwam in 2021 voor dertig miljoen euro over van Hertha BSC.

Voor Wolverhampton Wanderers was een scorende spits broodnodig. De ploeg staat op dit moment laatste in de Premier League en dat terwijl in de jaren hiervoor regelmatig Europees voetbal werd gehaald. In totaal wisten ‘The Wolves’ dit seizoen slechts acht doelpunten te maken. Mede daardoor werd een terugkeer van RSC Anderlecht-huurling Fabio Silva even genoemd, maar hij lijkt toch te gaan blijven.