Concurrent wijst Messi aan als Ballon d'Or-winnaar: 'Lionel staat aan de top'

Concurrent wijst Messi aan als Ballon d'Or-winnaar: 'Lionel staat aan de top'

25-12-2022 18:05
2

Robert Lewandowski heeft zich er al bij neergelegd dat hij ook de volgende Ballon d'Or niet zal winnen. De FC Barcelona-aanvaller weet zeker dat de prestigieuze prijs naar Lionel Messi gaat.

Lewandowski wordt door Mundo Deportivo gevraagd naar de WK-finale tussen Argentinië en Frankrijk. De Pool, die in de achtste finales werd uitgeschakeld door Les Bleus, zag Messi excelleren. "Of er al duidelijk is wie de Ballon d'Or gaat winnen? Natuurlijk", stelt Lewandowski. "Er is misschien nog één speler bij dezelfde club (Paris Saint-Germain, red.) die kans maakt (Kylian Mbappé, red.), maar slechts een van hen heeft de wereldtitel gewonnen en dat gaat doorslaggevend zijn."

"Lionel staat nu aan de top, hij heeft alles bereikt", vervolgt een lovende Lewandowski. Na afloop van het groepsduel van Polen met Argentinië praatten Lewandowski en Messi wat na. "Ik kan alleen maar zeggen dat het een fijn gesprek was", aldus de Pool, die niets kwijt wil over de inhoud. "Ik wist toen al zeker dat Argentinië, ondanks de nederlaag tegen Saudi-Arabië, de grote favoriet was voor de wereldtitel."

Afgelopen oktober had Lewandowski een goede kans om voor het eerst in zijn loopbaan de Ballon d'Or te winnen. Het was uiteindelijk Karim Benzema die de Pool voorbleef.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie