Club Brugge-speler Rits geeft Rode Duivels niet op: Dat wil ik meemaken

Club Brugge-speler Rits geeft Rode Duivels niet op: "Dat wil ik meemaken"

25-12-2022 16:46
2

Met Hans Vanaken en Simon Mignolet had Club Brugge twee Belgische spelers op het WK, terwijl ook Brandon Mechele werd genoemd als een potentiële WK-ganger. Drie Rode Duivels, al hoopt Mats Rits in de toekomst nog een vierde te gaan worden.

De nu 29-jarige middenvelder was voor zijn blessure bezig aan een goed seizoen en werd even genoemd als mogelijke Rode Duivel. Een selectie kwam er echter niet. Daar hoopt Rits, die binnenkort zijn comeback kan maken, binnenkort verandering in te brengen. Al beseft de middenvelder ook dat het niet makkelijk zal worden.

"Een selectie voor de nationale ploeg ligt niét in eigen handen, begrijp je", vertelt hij aan Krant van West-Vlaanderen. "Nu er een nieuwe bondscoach komt, ga ik er nog niet van wakker liggen. Natuurlijk zou ik dat ook graag nog eens meemaken, maar ik zal na mijn carrière de nationale ploeg niet beschouwen als een gemis", geeft hij aan.

De concurrentie op de plek van Rits is ook bijzonder groot. Naast zijn eigen ploegmaat Hans Vanaken kunnen ook Kevin De Bruyne, Youri Tielemans, Axel Witsel, Amadou Onana, Leander Dendoncker, Roméo Lavia, Sambi Lokonga, Aster Vranckx, Orel Mangala, Bryan Heynen en nog een paar andere spelers op zijn positie uit de voeten.