Club Brugge zit verveeld met Hoefkens: Toch weer op de lange termijn kijken

Club Brugge zit verveeld met Hoefkens: "Toch weer op de lange termijn kijken"

25-12-2022 14:46
11

Zelden zal een tweede kerstdag zo onder druk gestaan hebben op Jan Breydel. Enkel een driepunter tegen Oud-Heverlee Leuven lijkt de crisissfeer rond Club Brugge, en trainer Carl Hoefkens in het bijzonder, (even) te kunnen drukken. Dat betekent niet dat het verhaal daar zou stoppen, waarschuwt Marc Degryse echter.

Na de zware bekeruitschakeling tegen Sint-Truiden (1-4) hield het Brugse bestuur een crisisvergadering over Hoefkens. Een ontslag is daar niet uit voortgevloeid, maar het spreekt voor zich dat de resultaten de komende weken van cruciaal belang zullen zijn in de verdere samenwerking. De partij van maandagmiddag tegen OHL is slechts een begin. "Het bestuur wil meer dan één overwinning", geeft Degryse aan bij Het Laatste Nieuws. 

Sommige waarnemers vonden het een ongelukkige timing om meteen na de eerste, weliswaar noodlottige wedstrijd na de WK-onderbreking vraagtekens te plaatsen bij de toekomst van Hoefkens. Hoe ziet Degryse dat? "Het geeft aan hoe ze denken bij Blauw-Zwart. Maar op een gegeven moment moet je toch weer op de lange termijn kijken", wikt en weegt de oud-speler zijn antwoord. Ook tijdens het stroeve seizoensbegin kreeg Hoefkens al snel kritiek te slikken. De trainer reageerde toen echter zoals het hoort: met positieve prestaties op het terrein.