Trebel over periode-Kompany: Er zijn dingen gebeurd die ik niet kon accepteren

Trebel over periode-Kompany: "Er zijn dingen gebeurd die ik niet kon accepteren"

25-12-2022 14:30
8

Volgende maand begint Adrien Trebel al aan zijn zevende seizoen in dienst van RSC Anderlecht. Op papier is de Fransman dus een meubelstuk in Brussel, al voelt dat niet zo aan door zijn hobbelige parcours. Zo werd hij onder Vincent Kompany naar de B-kern verwezen. Daar blikt Trebel nu met gemengde gevoelens op terug.

Op enkele sporadische speelminuten na kwam Trebel met Kompany als trainer nauwelijks in het stuk voor. "Ook dat maakt deel uit van het voetbal, helaas. Ik neem niemand iets kwalijk. Soms heeft een trainer het gewoon niet voor jou, c'est la vie", reageert de centrale middenvelder daar in de eerste plaats stoïcijns op bij Het Laatste Nieuws.

"Als speler heb je de beslissingen van een trainer te accepteren, ook al ben je het er niet mee eens", gaat Trebel verder. Volgens hem is er wel altijd mondeling contact gebleven tussen hem en Kompany. Daaruit is na een tijdje gebleken dat beide heren niet langer met elkaar konden samenwerken. "Uiteindelijk zijn we elk onze eigen weg gegaan. Maar als we elkaar tegenkomen op straat, slaan we zeker een praatje."

Waarom er net een kink in de kabel kwam, wil Trebel niet in detail toelichten. "Er zijn dingen gebeurd die ik niet kon accepteren. Dat heeft met mijn persoonlijkheid en mijn opvoeding te maken. Ik had graag beoordeeld geweest op mijn prestaties op het veld en wat ik de ploeg kon bijbrengen", blijft hij al bij al vaag. Naar eigen zeggen kan Trebel zich echter niets verwijten. Momenteel heeft hij geen enkel gevoel van rancune voor Anderlecht, besluit hij krachtig. Onder kersvers trainer Brian Riemer heeft onze zuiderbuur alvast een basisstek te pakken.