Vieira over Argentijnse viering: Stomme beslissing van Martinez

Vieira over Argentijnse viering: "Stomme beslissing van Martinez"

24-12-2022 20:45

Emiliano Martínez zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. De doelman van Aston Villa en het Argentijnse elftal krijgt van alle kanten kritiek vanwege zijn uitlatingen op het titelfeest van Argentinië, dat het WK won. Ook Patrick Vieira is kritisch.

Martínez eiste niet alleen op het veld de hoofdrol, maar door diverse uitlatingen ook daarbuiten. "Als je het hebt over het misbruik en de opmerkingen die Mbappé kreeg na het WK, denk ik dat dat schadelijk is voor het spel en voor hemzelf", zegt Vieira op een persconferentie van Crystal Palace, waar hij manager is. "Sommige foto's die ik van de Argentijnse doelman zag, namen een beetje af van wat Argentinië op het WK heeft bereikt."

"Ik denk niet dat ze dat echt nodig hadden. Je hebt soms geen controle over de emoties of beslissingen van mensen, maar het was een stomme beslissing van Martinez om dat te doen. Ik wil een beeld hebben van de Argentijnse fans met de passie en liefde die ze toonden tijdens die wedstrijden. Natuurlijk wonnen ze het WK, maar ook op de tribune waren ze de beste", zegt Vieira over de Argentijnse fans, waarvan een deel zich misdragen heeft.

"Ik wil dat in gedachten houden en niet denken aan die stomme fans die wat duisternis strooiden over wat Argentinië op en naast het veld heeft bereikt. Dit is de duistere kant van de Argentijnse WK-overwinning."