Leuven-coach Brys: “Hoefkens ontslagen als Club niet wint van ons?''

Leuven-coach Brys: “Hoefkens ontslagen als Club niet wint van ons?''

24-12-2022 16:40 Laatste update: 17:37
9

Club Brugge en OH Leuven strijden maandag tijdens kerst om punten in de Jupiler Pro League. Leuven-T1 Marc Brys liet zijn mening weten over geruchten rondom trainer Carl Hoefkens van Club BruggeHet Laatste Nieuws noteerde de mening uit de mond van Brys.

''Dat Carl Hoefkens zou worden ontslagen als Club Brugge maandag niet van ons wint, vind ik verbazingwekkend'', vertelt Brys. ''In een eerste jaar als hoofdcoach zo’n parcours lopen, ook in de Champions League, dat is de jongste decennia nooit gezien in het Belgische voetbal, ‘du jamais vu’,'' spreekt Brys met respect over de trainer van Blauw-Zwart.

''Een lefgozer die zijn verhaal goed kan overbrengen aan de groep en die in Europa iets fantastisch realiseerde voor België en voor Club. Moet je dat dan bij het eerste het beste incidentje dat je tegen komt in vraag stellen?'' Brys vraagt zich af of Hoefkens in twijfel getrokken moet worden na het 1-4 verlies tegen Sint-Truidense VV.

Club Brugge en OH Leuven treffen elkaar op tweede kerstdag om 13:30 in het Jan Breydelstadion. Club Brugge staat op het moment nummer 4 in de Jupiler Pro League met 33 punten uit 17 wedstrijden. OH Leuven bekleedt de 9e plek met 25 punten uit 17 wedstrijden.