De Bruyne kijkt uit naar nieuwe start Rode Duivels: Afwachten wie het wordt

De Bruyne kijkt uit naar "nieuwe start" Rode Duivels: "Afwachten wie het wordt"

24-12-2022 14:46
1

Met de uitschakeling op het WK in Qatar hebben de Rode Duivels een mooie bladzijde op mindere mooie wijze omgeslagen. Na zesenhalf overwegend positieve jaren onder Roberto Martinez krijgt de nationale ploeg straks een andere eindverantwoordelijke aan het roer. Kevin De Bruyne kijkt daarnaar uit.

Wie gevreesd had dat KDB de Rode Duivels de rug zou toekeren na het ontgoochelende toernooi in Qatar, kan opgelucht ademhalen. De spelmaker kijkt net als vele fans reikhalzend uit naar de 'nieuwe start'. "Op één of andere manier wel, natuurlijk. De trainer heeft afscheid genomen en daardoor verandert alles", beseft De Bruyne bij Play Sports.

Net als iedereen is het ook voor de sterkhouder van de nationale ploeg voorlopig nog gissen naar de naam van de opvolger van Martinez. "Het is een beetje afwachten welke coach er nu komt en wat er allemaal zal veranderen. Maar dat zal afwachten worden tot maart, denk ik." In maart komen de Rode Duivels voor het eerst opnieuw in actie in het kader van de voorrondes voor Euro 2024.

Hier en daar doken geruchten op dat de Belgische voetbalbond enkele prominente Rode Duivels, zoals De Bruyne, inspraak zou geven in de keuze voor de volgende bondscoach. Die suggestie lijkt de middenvelder naar het rijk der fabeltjes te verwijzen. "Daar kunnen we als speler niet over oordelen", laat hij zich ontvallen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie