Dragus krijgt sanctie voor zeer provocerende armbewegingen tegen Anderlecht

Dragus krijgt sanctie voor "zeer provocerende armbewegingen" tegen Anderlecht

24-12-2022 14:17
1

Het heeft even geduurd, maar de Disciplinaire Raad van de Belgische voetbalbond heeft Denis Dragus dan toch een straf opgelegd. In de (gestaakte) competitiewedstrijd tegen RSC Anderlecht ging de aanvaller van Standard Luik over de schreef. Dat komt hem op een schorsing te staan.

Laat ons even terugflitsen naar 23 oktober, ruim voor de WK-onderbreking dus. Wanneer Standard tegen aartsrivaal Anderlecht op 3-1 komt, gaan de poppen helemaal aan het dansen op Sclessin. Meegereisde fans uit Brussel gooien massaal vuurwerk op het veld, waardoor het duel definitief stilgelegd wordt. Nadien zetten enkele heethoofden de boel verder op stelten op de parking van het stadion.

Ook Dragus liet zich die dag echter niet van zijn beste kant zien. Toen het duidelijk werd dat het duel afgelopen was, kon de Roemeen van Standard het niet laten om de bezoekende toeschouwers te gaan uitdagen, hoewel Arnaud Bodart hem nog probeerde tegen te houden. Dat deed hij volgens de Disciplinaire Raad met "zeer provocerende bewegingen met de arm". Die hebben hem nu ook een straf opgeleverd: Dragus moet één wedstrijd effectief missen en een boete van duizend euro ophoesten. 

Vrijdagavond kwam de 23-jarige aanvaller nog in actie bij Standard op het veld van KAA Gent, maar op de volgende speeldag zal hij vanuit de tribunes moeten toekijken. Het thuisduel tegen Sint-Truiden, gepland op 6 januari van het nieuwe jaar, ziet hij zo door de neus geboord. Een aderlating voor De Rouches, want met vier competitietreffers is Dragus momenteel medetopschutter van de ploeg.