Als we eerlijk zijn, hebben we enkel tegen Kroatië tweede helft goed gespeeld

"Als we eerlijk zijn, hebben we enkel tegen Kroatië tweede helft goed gespeeld"

24-12-2022 13:11 Laatste update: 13:19
21

Voor het eerst sinds de uitschakeling in Qatar heeft Kevin De Bruyne teruggeblikt op het mislukte toernooi voor de Rode Duivels. Na drie groepsduels zat het avontuur er al op, met amper één gemaakt doelpuntje op de teller. De spelmaker steekt de hand in eigen boezem en die van de ploeg.

"Het WK was gewoon niet goed genoeg en dat moeten we accepteren", zoekt De Bruyne niet naar excuses in zijn interview met Play Sports. Veel valt daar nu niet meer aan te veranderen. "We moeten hopen dat we de volgende keer beter doen. Als we eerlijk zijn, hebben we alleen tegen Kroatië in de tweede helft goed gespeeld. Die andere matchen waren eigenlijk niet zo goed."

In hun openingswedstrijd hadden de Duivels nog wel met 1-0 gewonnen van Canada, maar dat was eigenlijk een onterechte uitslag na een erg matige prestatie. De Marokkanen zetten De Bruyne en co vervolgens met de rug tegen de muur door met 2-0 te winnen. In het allesbepalende duel tegen Kroatië werd er niet gescoord, waardoor de Belgen Qatar roemloos moesten verlaten.

"Op één of andere manier hebben we geen reden tot klagen en moeten we dat gewoon accepteren als ploeg", heeft De Bruyne het verwerkingsproces al min of meer afgerond. De middenvelder van Manchester City voelde de bui voordien al hangen. "Ik denk dat de laatste twee jaar niet echt top zijn geweest. We hebben eigenlijk niet zoveel matchen gewonnen en we speelden al een tijdje niet zo'n goed voetbal", maakt hij de algemene balans op. "We hebben wel gezocht naar manieren om het beter te doen, maar het zat er dit toernooi gewoon niet in."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie