Van Bommel (Antwerp) over gewapende overval: Denk er nog steeds aan

Van Bommel (Antwerp) over gewapende overval: "Denk er nog steeds aan"

24-12-2022 12:30

Mark van Bommel kijkt in gesprek met De Telegraaf terug op zijn ontsnapping aan een gewapende overval. De trainer bij Royal Antwerp FC was voorpaginanieuws, maar kon zich door een les van Marc Overmars afsluiten van wat de media schreven.

"Leuk is het niet, om het zacht uit te drukken", blikt Van Bommel terug op de overval in oktober van dit jaar. "Ik probeerde de dag erna niets te laten merken aan de jongens. 24 uur later kwam het in de media, toen moest ik het wel vertellen. Maar ik ben dat gewend van vroeger: je moet altijd doorgaan. Zo ben ik opgevoed."

Van Bommel stelt er nog wel eens last van te hebben. "Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik er niet meer aan denk. Het voordeel was wel dat ik altijd oplet. Toen ik bij AC Milan ging spelen in 2011 zeiden ze dat ik nooit dezelfde route naar huis moest rijden. Dat doe ik tot de dag van vandaag." De voormalig middenvelder had op de desbetreffende dag al in de gaten dat er iets niet klopte. "Toen zag ik dat iemand op me af kwam lopen met een zaklamp en een pistool. Ik ben volle bak geremd en achteruit gereden. Het is allemaal van de zotte, maar ik denk dat ik op het moment zelf goed heb gereageerd."

Naar eigen zeggen kan Van Bommel zich goed afsluiten van de buitenwereld. Hij hecht weinig waarde aan hoe er over hem wordt geschreven. "Veel minder dan vroeger. Ook weer van Marc Overmars geleerd. Ik vroeg hem een keer of hij iets had gelezen in de krant, volgens mij ging het over een olietanker. Marc zei alleen maar: Nee, ik lees niets. Dat heb ik wel deels overgenomen."