Geen aansluiting bij de top vier, KAA Gent en Standard delen de punten

23-12-2022 22:25 Laatste update: 22:34
24

KAA Gent en Standard hebben de kans laten liggen om vrijdag de aansluiting te vinden bij de top vier van het klassement. In hun onderlinge duel bleven de Buffalo's en de Rouches steken op een 0-0 gelijkspel.

Zonder onder meer Raskin en Amallah zakte Standard na de bekeruitschakeling tegen Royal Antwerp FC af naar de Ghelamco Arena. De thuisploeg moest het doen zonder vijf afwezigen. Net zoals in de Beker van België (2-0 winst tegen Cercle Brugge na verlengingen) ontbrak Kums opnieuw. Tissoudali gaf wel de aftrap, maar dat was enkel om even het publiek te groeten. De Marokkaanse dribbelaar is immers nog altijd herstelende van een kruisbandblessure. Hauge mocht zich nog eens bewijzen van Vanhaezebrouck.

Gent twee keer op het doelhout
In de eerste helft was Gent de dominante ploeg. De kansen volgden ook, maar Bodart en het doelhout hielden de thuisclub van een verdiend doelpunt. Van de kant van Standard viel er weinig te melden. Tenzij misschien het opstootje tussen Donnum en Lambrechts. De speler trapte de bal tegen de scheidsrechter en een serieuze uitbrander volgde. Gent bleef op het veld de baas, maar Vanhaezebrouck zag zijn spelers de weg naar het doel niet vonden. Ook een knal van Vadis in de 44e minuut kwam niet verder dan de lat.

VAR voorkomt strafschop van Standard
Na de rust veranderde het spelbeeld niet. Gent had de bal en Standard kampeerde voor eigen doel. De Rouches kwamen er amper uit. Toen ze dat toch deden in de 70e minuut leken ze ook nog een penalty te gaan krijgen na handspel van Ngadeu. Gelukkig voor Gent was de VAR in de Jupiler Pro League niet te duur en greep die in. De bal ging uiteindelijk niet op de stip. Aangeschoten was uiteindelijk het oordeel, ook van de scheidsrechter. Gent ging ook nog in de slotfase op zoek naar een doelpunt, maar de 0-0 bleef uiteindelijk op het bord staan. Een resultaat waar vooral Standard blij mee mag zijn.