OFFICIEEL: Voormalige WK-winnaar Matuidi (35) stopt met voetballen

OFFICIEEL: Voormalige WK-winnaar Matuidi (35) stopt met voetballen

23-12-2022 21:40

Blaise Matuidi gaat zijn voetbalschoenen op 35-jarige leeftijd aan de wilgen hangen. De wereldkampioen van 2018 en oud-speler van Juventus en Paris Saint-Germain laat via social media weten dat zijn loopbaan erop zit.

Matuidi neemt met een lange boodschap afscheid van het voetbal. Zijn contract loopt na dit jaar af bij Inter Miami en hij gaat dus niet verlengen. 'Voetbal, ik heb zoveel van je gehouden. Voetbal, je hebt me zoveel gegeven, maar het is tijd om te zeggen dat ik stop. Als ik terugblik op deze lange reis, krijg ik sterren in mijn ogen. Ik heb mijn kinderdromen vervuld. Met een brok in mijn keel maar ook met trots sla ik deze bladzijde vandaag om. Bedankt iedereen, ik hou van jullie.'

Achttien jaar geleden speelde Matuidi zijn eerste wedstrijd als profvoetballer, bij zijn toenmalige club ESTAC Troyes. Later kwam de controleur terecht bij PSG en daar beleefde hij zijn grootste successen. Matuidi legde beslag op vijf Ligue 1-titels en hij won ook drie keer de Franse beker. Daarna won hij bij Juventus ook de nodige prijzen. Het hoogtepunt uit de loopbaan van Matuidi is ongetwijfeld het winnen van het WK in 2018. De international stond in de finale ook in de basis.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Blaise Matuidi (@blaisematuidiofficiel)