'Virton zoekt doelpunten en richt vizier op 35-jarige Mboyo'

'Virton zoekt doelpunten en richt vizier op 35-jarige Mboyo'

23-12-2022 18:47
2

De 35-jarige Ilombe Mboyo kan een nieuwe stap in zijn carrière zetten. De voormalige Rode Duivel komt momenteel uit voor eerstenationaler USRL Visé, maar kan nu naar Virton verhuizen.

Met dat nieuws komt het Waalse Sudpresse naar buiten. Mboyo tekende in september een contract bij Visé, waar hij met drie doelpunten in acht partijen een uitblinker was. Hij heeft zich in de kijker gespeeld van Virton en mag hopen op een transfer naar de rode lantaarn uit de Challenger Pro League.

Virton staat momenteel op een laatste plek in de Challenger Pro League en kan onder andere voorin wat versterking gebruiken. Met zestien doelpunten in achttien partijen heeft het momenteel de slechtste aanval van de hele reeks. Mboyo moet dat probleem oplossen.

Voor de 35-jarige Mboyo zou het een nieuwe stap hogerop betekenen. De spits speelde in het verleden al voor heel wat clubs, waaronder Charleroi, KV Kortrijk, KAA Gent, KRC Genk, FC Sion, Cercle Brugge, Al-Raed en STVV. Zijn laatste profclub was Gent, waar hij amper aan de bak kwam.