Hauge worstelde tegen angst bij KAA Gent: Hij durfde niet meer

Hauge worstelde tegen angst bij KAA Gent: "Hij durfde niet meer"

23-12-2022 18:30
1

Met een scherpe invalbeurt en een assist was Jens Petter Hauge dan toch eens de uitblinker bij KAA Gent afgelopen dinsdag. In het bekerduel kon de Noor imponeren na een moeilijke periode bij de Buffalo's. Daar heeft een voorval van april 2022 mogelijk iets mee te maken.

Op 2 april 2022 speelde Hauge met zijn moederclub Eintracht Frankfurt een partij tegen Greuter Fürth, waarin het fout afliep voor Marco Meyerhöfer. In een onschuldig duel kwam Hauge met zijn lichaam vol op dat van zijn tegenstander terecht. De Fürth-verdediger liep een ernstige enkelbreuk op. Een klap voor Meyerhöfer, maar ook voor Hauge blijkt nu.

Het jaagde de Noor naar verluidt bijzonder wat angst aan, waar hij maanden mee sukkelde. Tijdens de WK-break ging hij aan de slag met de Duitse specialist Domenico Gurzi, die hem van die angst moest verlossen. "We noemen dat een reset", zegt Gurzi bij Het Nieuwsblad.

Schrik
Hauge bleek de hulp ook nodig te hebben. "Die dramatische fase waarbij een tegenstander een breuk opliep, bleef hem achtervolgen. Hij durfde het niet meer aan een dribbel volledig aan te gaan omdat hij angst had om ook zijn been te breken. En hij wilde bovendien niet zelf eens nog het risico nemen iemand te blesseren", legt Gurzi uit.

Die fysieke en mentale blokkade heeft er volgens Gurzi ook voor gezorgd dat Hauge zich nooit helemaal kon geven in een partij. Maar dat zou nu opgelost moeten zijn. "Het was echt doorbijten voor hem, maar het is uiteindelijk gelukt. Nu kan hij weer focussen op zijn loopbaan en ook opnieuw knokken voor een plaats bij het Noorse nationale elftal", aldus Gurzi.

In de bekerwedstrijd van dinsdagavond tegen Cercle Brugge liet Hauge zich alvast zien. De komende dagen en weken krijgt hij de kans om zich helemaal in de basis te werken bij de Buffalo's. Te beginnen met het duel van vrijdagavond tegen Standard.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie