Teken aan de wand? Benzema ontvolgt ploegmaats op Instagram

Teken aan de wand? Benzema ontvolgt ploegmaats op Instagram

23-12-2022 13:00
3

Karim Benzema maakt de tongen los met een opmerkelijke actie. De 35-jarige spits heeft, enkele dagen nadat hij zijn afscheid als international aankondigde, bijna alle spelers uit de Franse WK-selectie ontvolgd op Instagram, meldt MARCA.

De Spaanse sportkrant kwam er achter dat de Ballon d'Or-winnaar alleen nog Real Madrid-ploeggenoten Eduardo Camavinga en Aurelien Tchouaméni en Kylian Mbappé, Raphaël Varane en Marcus Thuram volgt. 

Maandag maakte Benzema op cryptische wijze bekend dat hij stopt als international. 'Ik heb de moeite genomen en de fouten gemaakt die nodig waren om te zijn waar ik nu ben. Daar ben ik trots op. Ik heb mijn verhaal geschreven en het onze eindigt hier', schreef hij op sociale media. Onder meer L'Équipe schreef al dat er iets 'geknakt' is bij Benzema, die zich weinig gesteund zou voelen door bondscoach Didier Deschamps. Hij besloot de WK-finale daarom niet bij te wonen.

Benzema maakte aanvankelijk deel uit van de Franse selectie, maar hij haakte kort voor het eindtoernooi in Qatar af met een blessure. De aanvaller bleef daardoor steken op 97 interlands, waarin hij 37 keer scoorde.