'Messi wil zijn wereldbeker onder neus van Franse supporters vieren'

'Messi wil zijn wereldbeker onder neus van Franse supporters vieren'

23-12-2022 12:14
12

Lionel Messi heeft Paris Saint-Germain in een spagaat gebracht. De Argentijnse ster heeft een verzoek ingediend bij de Franse kampioen om de wereldbeker aan de fans in het Parc des Princes te tonen, meldt Goal. Dat ligt echter gevoelig.

Argentinië was in de WK-finale namelijk te sterk voor Frankrijk, dat nog altijd de wonden likt na de verloren strafschoppenserie. Bovendien spelen diverse internationals van Les Bleus voor PSG. Messi zou straks dust zijn feestje kunnen vieren onder de neus van Kylian Mbappé, die met name door doelman Emiliano Martínez meermaals op de hak werd genomen. Dat zette al kwaad bloed bij de Franse voetbalbond.

Het brengt PSG in een lastig parket, want voor de Ligue 1-koploper is het bijzonder dat het grote uithangbord wereldkampioen is geworden. PSG kent bovendien een Qatarese eigenaar met Nasser Al-Khelaïfi. Het is voor het oliestaatje een flinke impuls dat de naam van Messi voor altijd verbonden is aan het WK in Qatar. De PSG-eigenaren willen de 35-jarige aanvaller ook niet op de tenen trappen, aangezien ze hopen dat hij zijn contract nog gaat verlengen.