Martínez-acties over Mbappé krijgen staartje: 'Ik vind de excessen abnormaal'

Martínez-acties over Mbappé krijgen staartje: 'Ik vind de excessen abnormaal'

23-12-2022 07:27
26

Noël Le Graët, voorzitter van de Franse voetbalbond, vindt dat Emiliano Martínez een grens heeft overschreden met zijn gedrag jegens Kylian Mbappé. Le Graët heeft zijn frustraties geuit bij zijn Argentijnse collega Claudio Tapia.

Martínez had het tijdens de huldiging van Argentinië gemunt op Mbappé. De doelman droeg tijdens de bustour door Buenos Aires een babypop met het hoofd van de Fransman erop. Het was niet de enige keer dat Martínez zich liet gaan in de richting van Mbappé. "Ik heb mijn collega van de Argentijnse bond geschreven dat ik de excessen abnormaal vind in de context van een voetbalwedstrijd", zegt Le Graët tegen Ouest-France.

"Ik vind het moeilijk om het te begrijpen. Het gaat te ver. Het gedrag van Mbappé is voorbeeldig", aldus de bondsvoorzitter. Behalve dat Le Graët excuses van de Argentijnse bondsvoorzitter verlangt, bevestigt hij ook dat er gerechtelijke stappen zijn ondernomen tegen de personen die op social media Kingsley Coman, Aurélien Tchouaméni en Randal Kolo Muani racistisch bejegend hebben. Twee eerstgenoemden misten in de strafschoppenreeks een penalty, terwijl Kolo Muani in de laatste minuut van de verlenging de winnende op zijn schoen had.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie