FIFA reageert op wangedrag Salt Bae bij WK-finale en stelt een onderzoek in

FIFA reageert op wangedrag Salt Bae bij WK-finale en stelt een onderzoek in

22-12-2022 23:04
7

De FIFA gaat passende maatregelen en een onderzoek instellen naar de Turkse internetchef Salt Bae tijdens de WK-finale. De man eiste enorm veel negatieve aandacht op door erg opdringerig te zijn richting de spelers van Argentinië.

Salt Bae, echte naam Nusret Gokce, kwam telkens bij de spelers staan en raakte meerdere malen de WK-trofee aan. Ook de FIFA is het daar niet mee eens. "De WK-beker kan maar aangeraakt en vastgehouden worden door een select groepje mensen", meldt de bond in een reactie. "Na terugkijken van de beelden hebben we gezien dat iemand zonder toestemming het veld op is gekomen en de spelers onjuist heeft aangesproken. Hier zullen wij passend op reageren en een onderzoek naar instellen."

De acties van de bekende Turkse chef kwamen hem online op veel kritiek te staan. Zo pakte hij de beker af van Lisandro Martínez tijdens een foto en video en tikte hij Lionel Messi meerdere malen aan terwijl de superster liet weten daar niet van gediend te zijn. Welke acties er vanuit de FIFA zullen komen is voor nu nog onduidelijk en zal het onderzoek uit moeten wijzen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie