Nieuwe FIFA-ranglijst na WK: Zuid-Amerika boven, Rode Duivels zakken uit top-drie

Nieuwe FIFA-ranglijst na WK: Zuid-Amerika boven, Rode Duivels zakken uit top-drie

22-12-2022 16:30
5

Met het WK in Qatar is meteen ook een einde gekomen aan het internationale voetbal van 2022. Er restte de FIFA nog slechts één belangrijke opdracht voor het lopende kalenderjaar: een update brengen van de wereldranglijst. Daarin blijft Brazilië bovenaan prijken, terwijl de Rode Duivels de schade al bij al beperkt houden.

Na een ontnuchterend WK, met een uitschakeling in de groepsfase, stond het in de sterren geschreven dat België enkele plaatsjes zou verliezen. Na jarenlang op de troon gezeten te hebben moeten Kevin De Bruyne en co nu vrede nemen met de vierde stek. Bij aanvang van het toernooi in Qatar stond ons land nog twee plaatsen hoger. Dankzij hun finaleplek zijn Argentinië (nu 2e) en Frankrijk (3e) om begrijpelijke redenen naar boven gesprongen.

Ook in de rest van de top-tien vallen enkele verschuivingen te noteren. Zo boekte Nederland twee plekjes winst, met de zesde plaats tot gevolg. Het opnieuw verrassend sterke Kroatië gaat er zelfs vijf plaatsen op vooruit en staat nu op zeven. Overigens wordt de top-tien op de twee Zuid-Amerikaanse prominenten volledig bevolkt door Europese landen. Hoewel het schitterde in afwezigheid in Qatar, staat Europees kampioen Italië nog steeds achtste.

Buiten de top-tien behoren Australië en Marokko tot de gelukkigen. Geen enkel land maakte zoveel plaatsen winst als dat duo: elf stuks maar liefst. Zo klopt WK-revelatie Marokko nu luid aan bij de beste tien. Ook Japan (nu 20e, vier gestegen) en Kameroen (nu 33e, tien gestegen) deden gouden zaken in Qatar.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie