Polen schuift bondscoach door, Martinez geldt nog steeds als belangrijke kandidaat

Polen schuift bondscoach door, Martinez geldt nog steeds als belangrijke kandidaat

22-12-2022 16:18
1

Na zijn vertrek bij de Rode Duivels is het uitkijken naar de nieuwe job van Roberto Martinez. De kans is reëel dat dat opnieuw in de rol van bondscoach zal zijn. Bij Polen bijvoorbeeld? Martinez werd al gelinkt aan het land en nu heeft de lokale voetbalbond er ook afscheid genomen van Czeslaw Michniewicz. 

Het contract van de Pool liep eind 2022 af en dus stond de Poolse bond voor een belangrijke beslissing. Hoewel Robert Lewandowski en co er voor het eerst in 36 jaar tijd in slaagden om de groepsfase van een wereldkampioenschap te overleven, was de publieke opinie niet helemaal overtuigd van de prestaties. Die twijfels hebben Michniewicz nu de kop gekost. Zijn overeenkomst wordt niet verlengd.

Vanaf januari 2023 zal er dan ook een nieuwe keuzeheer het Poolse elftal onder zijn vleugels moeten nemen. Zou dat Martinez kunnen zijn? Poolse media berichtten eerder al dat de Spanjaard bovenaan het verlanglijstje staat, al wilde de hoofdrolspeler daar zelf niet op ingaan. Cezary Kulesza, de bondsvoorzitter van Polen, geeft alvast een duidelijk jobomschrijving mee. "De nieuwe coach zal het imago van onze ploeg moeten verbeteren en het vertrouwen van de supporters heropbouwen. We willen een weloverwogen beslissing nemen, daarom geven we nog geen specifieke datum voor de voorstelling van onze volgende bondscoach", klinkt het bij TVP World.