Wereldkampioen van 2018 noemt Martínez 'grootste lul van de voetbalwereld'

Wereldkampioen van 2018 noemt Martínez 'grootste lul van de voetbalwereld'

22-12-2022 14:44
10

Emiliano Martínez is een nationale held in Argentinië, maar de rest van de wereld volgt de kersverse wereldkampioen met argusogen. Adil Rami is helemaal klaar met de beste doelman van het WK.

De 36-jarige verdediger van Troyes, die in 2018 zélf wereldkampioen werd met Frankrijk, haalt op Instagram stevig uit naar Martínez. 'De grootste lul van de voetbalwereld', schrijft de Fransman bij een foto van de Argentijn. 'De meest gehate man.'

Daarmee was Rami nog niet klaar. Kort na zijn bericht over Martínez postte hij nog een story. 'Mbappé heeft ze zo getraumatiseerd dat ze de overwinning op Frankrijk meer vieren dan hun eigen wereldtitel...' Bovendien had niet Martínez, maar Yassine Bounou opgeroepen moeten worden tot beste doelman van het WK, vindt Rami.

Martínez loodste Argentinië naar de wereldtitel met glansrollen in de penaltyseries tegen Nederland en Frankrijk, maar liet zich nogal meeslepen in de festiviteiten. Zo schold hij Louis van Gaal de huid vol, maakte hij een obsceen gebaar, schreeuwde hij om een minuut stilte voor Mbappé en - eenmaal terug in Buenos Aires - zwaaide hij enthousiast met een pop met het hoofd van Mbappé erop geplakt.