Geen stunt voor Kompany en co, Manchester United in de League Cup te sterk

21-12-2022 22:55
1

Vincent Kompany en co hebben woensdag niet kunnen stunten in de League Cup. Burnley verloor op het veld van Manchester United. In het eerste officiële duel na de WK-break werd er met 2-0 verloren op Old Trafford. Marcus Rashford en Christian Eriksen waren de doelpuntenmakers.

Bij United stonden vijf WK-gangers op het veld. Het ging om Tyrell Malacia, Casemiro, Bruno Fernandes, Rashford en Eriksen  Alejandro Garnacho startte als linksbuiten. Zijn thuisland Argentinië werd wereldkampioen in Qatar, maar de jongeling werd niet geselecteerd voor het WK. Kompany liet onder meer ex-RSC Anderlecht-spelers Josh Cullen en Taylor Harwood-Bellis starten.

De openingsfase werd getekend door een hoog baltempo van beide ploegen en het sterke spel van bezoeker Burnley. Een druk coachende Erik Ten Hag zag uiteindelijk zijn team de wedstrijd steeds meer in handen krijgen, waardoor de eerste kansen vielen. Uiteindelijk duurde het 25 minuten totdat het eerste doelpunt viel. Rechtsback Aaron Wan-Bissaka gaf met een mooie crosspass de assist op een vrijstaande Eriksen. De Deen kon daarmee de openingsgoal binnen schuiven.

Vlak voor rust kreeg Burnley steeds meer kansen op de gelijkmaker en na de onderbreking ging de ploeg van trainer Kompany daar rustig mee door. Alleen was het Manchester United dat in minuut 57 de score juist verdubbelde. Rashford maakte na een heerlijke solo de bal ijskoud af en hielp daarmee zijn ploeg elf dagen na zijn WK-uitschakeling tegen Frankrijk. Tot het eind bleef het nog kansen regenen voor Burnley, maar scoren deden ze niet meer. Na een goed duel druipt de ploeg van Kompany af en gaat het team van Ten Hag naar de kwartfinale van de League Cup.