Ndour helpt Essevee aan enorme comeback en verknalt bekersprookje Deinze

21-12-2022 22:01

KMSK Deinze leek op weg naar een stunt tegen Zulte Waregem, maar kwam bedrogen uit. In het slot gaf het een voorsprong uit handen en werd het 1-2.

Deinze hoopte als enige overlevende ploeg uit de Challenger Pro League te kunnen stunten in de Croky Cup tegen Essevee. De bezoekers hebben het nog steeds moeilijk in de competitie en leken dus niet echt dé favoriet te zijn om ook door te stoten.

De thuisploeg probeerde aanvankelijk vooral een tegendoelpunt te vermijden en zorgden zo voor een bijzonder matige eerste helft met weinig kansen. De doelpunten kregen we pas in de tweede helft te zien.

Net na de pauze wist Balaj vanuit het niets Deinze op voorsprong te brengen en moest Essevee op zoek gaan naar een gelijkmaker. Na enkele kansen voor Deinze kwam Zulte Waregem toch langszij via een knappe comeback in het slot.

Vijf minuten voor het einde kreeg het team van Leye een strafschop, die ook werd gestopt door Deinze-doelman Miras. De vreugde bij Deinze was echter van korte duur. Met twee doelpunten in de laatste minuten kon Ndour zich tot matchwinnaar kronen en Essevee naar de volgende ronde schieten.