STVV zorgt voor stunt en straft bijzonder matig Club Brugge af in eigen huis

21-12-2022 21:50 Laatste update: 21:55
120

STVV heeft op bezoek bij Club Brugge voor een bekerstunt kunnen zorgen. De Kanaries hielden de bal het eerste uur amper in de ploeg, maar slaagden er toch in om te winnen van een bijzonder mak Club Brugge. Het werd 1-4. Voor STVV de eerste overwinning ooit op bezoek bij Club Brugge.

Club Brugge probeerde in het eerste kwartier de wedstrijd naar zich toe te trekken en drukte STVV meteen naar achter. De Bruggelingen kregen ook enkele kansjes en zagen hun dominantie uiteindelijk ook beloond worden. Met een uitstekende solo kon Lang STVV-doelman Schmidt verslaan en Blauw-Zwart na twintig minuten voetballen op voorsprong brengen.

Alles leek op rozen voor Club Brugge en het nam de voet stevig van het gaspedaal. Dat werd uiteindelijk ook afgestraft door STVV, dat vanuit het niets wist te scoren. Na een blunder van Simon Mignolet kon Christian Brüls de bordjes weer op gelijke hoogte brengen en was alles te herdoen voor de thuisploeg.

Bij de rust bleef Noa Lang, de beste Bruggeling op het veld, uit voorzorg in de kleedkamer en kwam Andreas Skov Olsen op het veld. Voor veel beterschap zorgde dat niet. De kansen bleven uit en zowel STVV als Club Brugge zorgden amper nog voor gevaar.

Voor Blauw-Zwart ging het op het uur uiteindelijk toch van kwaad naar erger. De eerste kans van STVV in de tweede helft werd ook meteen een doelpunt. Een tegenaanval van de Kanaries kwam tot bij Bruno, die via een afgeweken schot STVV op voorsprong wist te brengen.

Een comeback van Club Brugge kwam er niet, integendeel. De makke Bruggelingen zagen Hayashi enkele minuten later er 1-3 van maken en in het slot zette Gianni Bruno de 1-4 eindstand op het scorebord.