Hoefkens (Club Brugge): “Dertien punten inhalen op Genk? Dat kan”

Hoefkens (Club Brugge): “Dertien punten inhalen op Genk? Dat kan”

21-12-2022 18:14
8

Club Brugge begint het tweede deel van de Jupiler Pro League met een redelijke achterstand. De mannen van Carl Hoefkens staan momenteel op een vierde plaats en tellen dertien punten achterstand op KRC Genk

De keuzeheer van blauw-zwart gelooft er nog helemaal in. Er zijn geen twijfels dat die achterstand om te buigen valt. “Dertien punten goedmaken op Genk: dat kan, maar dan is er 'full commitment' nodig”, klinkt het bij Hoefkens.

Club Brugge strijdt wle nog mee op zowat alle fronten. De landskampioen stootte door naar de knock-out fase van de Champions League en neemt het donderdag op tegen STVV in de beker. “We hadden drie ambities voor de winterstop”, getuigt Hoefkens. “Europees overwinteren en doorstoten in de beker hebben we voorlopig kunnen afvinken. De derde was uitzicht houden op de titel. Maar in de competitie hebben we vaak te weinig gedaan”, geeft de trainer in Het Belang van Limburg toe. 

“Qua spel, maar ook het resultaat was niet altijd wat we hadden gehoopt. We moeten nu alles in het werk stellen om dat recht te zetten”, klinkt het bij een vastberaden Hoefkens. “Vorig jaar hebben we ook twaalf punten goedgemaakt op Union. Maar dan moet iedereen wel full commitment tonen.”