Bayern München sluit transfer van WK-revelatie uit: 'Drie topspelers'

Bayern München sluit transfer van WK-revelatie uit: 'Drie topspelers'

21-12-2022 16:12

Hasan Salihamidzic steekt Ryan Gravenberch een hart onder de riem. De technisch directeur van Bayern München benadrukt dat de club zeer tevreden is over de twintigjarige middenvelder. Ook is de Bosniër blij voor Noussair Mazraoui en laat hij zich uit over WK-revelatie Gvardiol.

Salihamidzic is vol lof over Gravenberch, hoewel de middenvelder sinds zijn komst van Ajax nog wacht op zijn basisdebuut in de Bundesliga. Wel viel hij tien keer in. "Ryan deed het goed in de voorbereiding. Hij heeft niet veel gespeeld, maar we hebben het volle vertrouwen in hem. Ik weet zeker dat hij meer wedstrijden gaat spelen in de komende maanden", zegt de Bayern-directeur tegen BILD.

Ook Mazraoui kende een wat moeizame start bij Der Rekordmeister, maar hij knokte zich in de basis. Met Marokko reikte hij vervolgens tot de halve finale van het WK. "Nous deed het heel erg goed als linksback tijdens het WK", stelt Salihamidzic. "Dat geeft trainer Julian Nagelsmann een extra optie, maar zijn voornaamste positie is rechtsback." Aan de linkerkant zit Bayern wat krapper in zijn opties door de blessure van Lucas Hernández.

Door de opmars van Mazraoui belandde Benjamin Pavard op de bank. Salihamidzic sluit niet uit dat de Franse verdediger vertrekt, want hij heeft ook nog maar een contract tot medio 2024. "Gezien de contractsituatie van Pavard, zouden we iets verkeerd doen als we de transfermarkt niet in de gaten houden. Onze ogen zijn wijd open."

Salihamidzic noemt WK-sensatie Josko Gvardiol geen optie voor Bayern. "Met Matthijs de Ligt, Dayot Upamecano en Lucas Hernández hebben we centraal achterin drie topspelers. En Josip Stanisić moet ook minuten krijgen."

Zoals bekend zoekt Bayern wel naar een nieuwe doelman door de blessure van Manuel Neuer. "Het is belangrijk dat we de beste oplossing vinden voor de korte termijn. We onderzoeken verschillende mogelijkheden. Alexander Nübel is natuurlijk een logische oplossing, maar AS Monaco heeft het laatste woord." De Duitse keeper is verhuurd aan de Monegasken.