Mechelen, Kortrijk en Union gaan een ronde verder in de Beker van België

Mechelen, Kortrijk en Union gaan een ronde verder in de Beker van België

20-12-2022 21:49 Laatste update: 22:03
3

KV Mechelen, KV Kortrijk en Union hebben hun herstart na de WK-break niet gemist. De drie ploegen wisten zich dinsdag de plaatsen voor de volgende ronde van de Beker van België. Voor Seraing, Oud-Heverlee Leuven en Oostende is de kortste weg richting Europa voorbij.

KV Mecchelen - Seraing: 1-0
De voorbije seizoenen bleek KV Mechelen een bekerploeg te zijn en ook dit jaar doet Malinwa het goed. In de vorige ronde rekende Mechelen af met Lokeren-Temse. Op Daknam werd het in november nog 0-5. Dinsdag viel er toch wat minder te beleven in het AFAS Stadion. Uiteindelijk was één doelpunt van Mrabti tegen Seraing voldoende om door te stoten in de Croky Cup.

Oud-Heverlee Leuven - KV Kortrijk: 1-3
Voor doelpunten moesten we ook aan Den Dreef wachten tot de tweede helft. Bruno opende pas na 53 minuten de score. Op twintig minuten van het einde moest OHL door met een man minder na rood voor Mendyl, die Avenatti trakteerde op een tackle langs achter. Pas in de slotfase liep Kortrijk uit via Keita en Avenatti. Verder dan de eerredder in de blessuretijd van Gonzalez kwam OHL niet.

Union - KV Oostende: 2-1
Door doelpunten van Boniface en Ndicka gingen we in het Dudenpark rusten met 1-1 op het bord. Pas in het slot van de partij kon Adingra names Union het verschil maken. Balverlies van Boonen op de eigen helft lag aan de basis van de 2-1. 

Verlengingen in Gent
In het duel tussen KAA Gent en Cercle Brugge werd er in de eerste negentig minuten niet gescoord. Daarom komen er in de Ghelamco Arena verlengingen aan te pas om te kijken wie er verder mag bekeren.