Inhaalrace voor Club Brugge en Hoefkens: “Duidelijk geworden wat beter kan”

Inhaalrace voor Club Brugge en Hoefkens: “Duidelijk geworden wat beter kan”

20-12-2022 16:42
20

Club Brugge staat momenteel op een vierde plek in het klassement. Carl Hoefkens en co tellen dertien punten achterstand op de leider in de JPL, KRC Genk. Club Brugge kan haar start aan het tweede deel dus niet missen. 

De keuzeheer van Club Brugge voelt dat ze geen misstappen meer kunnen permitteren. De start van de competitie moet een inhaalrace worden. "Dat momentum moeten we zo snel mogelijk proberen te creëren", aldus Hoefkens.

De trainer heeft door het hoge aantal internationals geen ideale voorbereiding met Club Brugge gehad. Toch primeert vooral de trots bij de coach. "We zijn heel trots dat we zoveel internationals hebben. Het is voor iedereen een positieve ervaring geweest. Daar worden de spelers beter van. En die ervaring brengen ze ook weer mee naar de club", gelooft Hoefkens. 

De break betekende voor Hoefkens een tijd voor bezinning en analyse. De trainer ging op zoek naar mankementen en probeerde waar mogelijk bij te sturen. "Het is nog duidelijker geworden wat beter kan en beter moet, maar ook wat er al goed was”, aldus Hoefkens. “Nu is het zaak om de puntjes op de i te zetten. De betrachting van een inhaalrace in te zetten, is vandaag begonnen."