Op zoek naar knapste Duivels-treffer van 2022: vier kanshebbers, twee tegen Polen

20-12-2022 11:45
10

De Rode Duivels hebben een matig 2022 afgesloten met een tegenvallende prestatie op het WK in Qatar. Na de roemloze uitschakeling is er tijd voor verandering met het oog op de toekomst, maar de Belgische voetbalbond wil nog één keer terugblikken. Het gaat namelijk op zoek naar het mooiste Belgische doelpunt van 2022.

Om de keuze te vergemakkelijken, heeft de KBVB de keuze al herleid tot vier kanshebbers. De helft van hen pakte uit in het thuisduel tegen Polen in de UEFA Nations League. In die 6-1-overwinning, de overtuigendste van het jaar voor de Duivels, krulde invaller Leandro Trossard in de tweede helft een korte hoekschop heerlijk in de verste winkelhaak. Daarmee was de toon gezet, dacht Leander Dendoncker. Hij tekende de 5-1 aan met een streep vanop ruime afstand.

Die twee doelpunten maken dus kans, net als de treffer van Kevin De Bruyne in de thuiswedstrijd tegen Wales in september. Na een aanval over rechts duwde de spelmaker heerlijk soepel binnen met zijn linkervoet. Tot slot mag Michy Batshuayi dromen van de onderscheiding. Het WK draaide dan wel in de soep, maar het enige (!) doelpunt van de Duivels mocht er wel wezen. Na een minutieuze lange bal van Toby Alderweireld schoot Batshuayi knap raak in één tijd.

Overigens scoorden de Rode Duivels in 2022 slechts achttien keer op twaalf wedstrijden. Geen misselijk gemiddelde, maar toch beduidend minder dan de voorbije jaren. Stemmers kunnen hun mening geven via de mobiele app van RBFA.