De Sart kan weer lachen: De moeilijkste momenten kwamen bij die tweede operatie

De Sart kan weer lachen: "De moeilijkste momenten kwamen bij die tweede operatie"

20-12-2022 11:12
3

Het is voorlopig een seizoen vol kommer en kwel gebleken voor Julien De Sart. Halverwege staat de teller op één basisplek, in de beker tegen Dessel Sport (0-5). De controlerende middenvelder van KAA Gent werd namelijk achtervolgd door blessureleed. Nu gloort er gelukkig weer licht aan het einde van de tunnel.

Op de herfststage van De Buffalo's in het Spaanse Oliva kon De Sart opnieuw voluit meetrainen. Dat doet het beste verhopen voor de terugronde. "Die stage was voor mij uiteraard heel belangrijk om na al die maanden vol blessureleed opnieuw een goede conditionele basis te leggen. Het was wel zwaar. Nu voel ik me stilaan 100 procent", geeft hij bij Het Nieuwsblad al een hint aan Hein Vanhaezebrouck.

De Sart werd tot twee keer toe teruggeslagen door een medische ingreep, in eerste instantie om hem te verlossen van zijn aanslepende pubalgie. "We dachten dat die operatie aan de buikspieren zou volstaan, maar helaas bleken de adductoren het grootste probleem", doet De Sart het relaas. Vorig seizoen kampte de Luikenaar ook al met pijn, waardoor hij vaak met inspuitingen aan de aftrap verscheen.

Mentaal ging hij dan ook even door een donkere periode. "Dat was niet makkelijk", bekent De Sart. "Ik denk dat ik thuis toen niet altijd de aangenaamste persoon was. De moeilijkste momenten kwamen toch bij die tweede operatie. Zeker omdat ik na afloop nog niet meteen pijnvrij was. Nu voel ik me bevrijd, hoewel ik soms nog wat pijn ervaar", besluit hij hoopvol. In de Jupiler Pro League kwam De Sart tot dusver niet verder dan vijf invalbeurten. Ook in de Conference League kwam hij drie keer van de bank.