L'Equipe stelt slechtste elf van WK samen, Carrasco 'verdedigt' Belgische 'eer'

L'Equipe stelt slechtste elf van WK samen, Carrasco 'verdedigt' Belgische 'eer'

20-12-2022 10:35
17

Het WK in Qatar zit erop. Voor Frankrijk draaide het toernooi uit op een bittere ontgoocheling, door de verloren strafschoppensessie in de bloedstollende finale tegen Argentinië. Uit wraak komt L'Equipe dan maar met een elftal met de slechtste spelers op het WK: zonder Haantjes, maar wel met één Rode Duivel.

Yannick Carrasco krijgt de twijfelachtige eer om België te vertegenwoordigen bij de elf grootste tegenvallers. Een totale verrassing is dat niet, aangezien de Rode Duivels er al in de groepsfase uitvlogen. Bovendien blonk Carrasco niet bepaald uit in bedrijfszekerheid, onder meer door een strafschop te veroorzaken tegen Canada. Wel opvallend: L'Equipe stelt de Vilvoordenaar op als linksachter in een klassieke 4-4-2.

Met een gemiddelde score van 3 op 10 is Carrasco zwaar gebuisd, net als de andere tien geselecteerden. Het is een schrale troost, maar daarbij zitten nog enkele andere bekende en/of vertrouwde namen. Piotr Zielinski (Napoli), Krépin Diatta (AS Monaco en ex-Club Brugge) en ... Gareth Bale bijvoorbeeld. De gewezen superster kon Wales niet van een troosteloze uitschakeling besparen.

Op de rechterflank draaft dan weer een huidige JPL-speler rond: Andreas Skov Olsen. Bij Club Brugge steekt de Deen er regelmatig bovenuit, maar in Qatar zakte hij door de ondergrens, net als zijn landgenoten overigens. Denemarken ging er roemloos uit na drie wedstrijden. L'Equipe heeft enkel spelers opgenomen die in minstens twee wedstrijden mochten aantreden op het WK.